ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ

Μετά από δυόμιση χρόνια υποκρισίας, τόσο απο τους ευρωπαίους εταίρους, όσο και απο τις εγχώριες πολιτικές δυνάμεις, ήρθε η στιγμή τώρα να  παραδέχονται ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και να μιλάνε για κούρεμα (από το ΙΜF),  επιμήκυνση (απο την Γερμανία), αλλά και απο των εγχώριο και διεθνή οικονομικό τύπο. ( Εγώ σταθερά πιστεύω ότι χρειάζεται να γίνει ένα γενναίο κούρεμα συνολικά στο χρέος με αποτέλεσμα την ελάφρυνση του πάνω από 150 δις). Δυο πράγματα μπορεί να σημαίνει αυτή η μεταστροφή. 1) H Ελλάδα πλέον δεν αποτελεί συστηματικό και συστημικό ρίσκο για αυτούς, καθώς πρόλαβαν και θωρακίστηκαν καταλλήλως..2) Έχει αρχίσει ένας πολιτικοοικονομικός πόλεμος  μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων επιρροής, στον οποίο υποβόσκει ο συναλλαγματικός πόλεμος, με άγνωστες συνέπειες και προοπτικές τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την παγκόσμια οικονομία.  Αν και στην παρούσα χρονική στιγμή αρνούνται να προβούν σε πραγματική διευθέτηση του χρέους έτσι ώστε να καταστεί βιώσιμο, η πραγματικότητα αργά η γρήγορα θα τους διαψεύσει και είτε το θέλουν είτε όχι,  θα κληθούν όλοι τους να πληρώσουν το λογαριασμό που τους αναλογεί.  Πασχίζουν ενθεν και ενθεν με περίπλοκες προτάσεις και λύσεις που μέχρι τώρα δεν έχουν, ή δεν θα έχουν μελλοντικά το επιθυμητό αποτέλεσμα και το οποίο  δεν είναι άλλο από την   ελάφρυνση του χρέους, έτσι ώστε να καταστεί το ελληνικό χρέος πραγματικά βιώσιμο. Επιδεικτικά «ξεχνούν» η δεν θέλουν να αποφασίσουν  για την μια και μοναδική λύση, που  πραγματικά θα συμβάλλει  αποφασιστικά  στην επίλυση του ελληνικού χρέους και δεν είναι άλλη από την  διαγραφή  δανείων του επίσημου τόμεα που έχει λάβει η Ελλάδα, και που τώρα είναι στα χέρια κυρίως των ευρωπαίων εταίρων. Ωστόσο, το δράμα της παρατεταμένης και βαθιάς ύφεσης στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία θα ενταθεί τον επόμενο χρόνο με δραματικές συνέπειες στην συνοχή της ελληνικής κοινωνίας αλλά και της  οικογένειας.  Εκτιμώ ότι οι εκτιμήση των αρμόδιων αρχών για την πορεία  των μακροοικονομικών μεγεθών της χώρας, θα πέσουν δραματικά έξω για μια ακόμα φορά....Μακάρι να είναι διαφορετικά τα πράγματα και να διαψευστώ.
 
Y.Γ
 
.Σήμερα  επισκέπτεται την Ελλάδα για "συζητήσεις"  ο επικεφαλής του τραπεζικού λόμπι Institutional Institute of Finance  Charles Dallara. Ο  Managing Director του IIF εκπροσώπησε τους τραπεζίτες και τους υπόλοιπους ιδιώτες ομολογιούχους της Ελλάδας στην αναδιάρθρωση του χρέους (PSI). Η παρουσία του  στην Αθήνα, γίνεται την ώρα  της   κόντρας από την  Ευρωπαϊκή Ένωση με το  Διεθνές Νομισματικό ταμείο για την  βιωσιμότητα, το ενδεχόμενο νέο Her Cut του  ελληνικού χρέους, αλλά και το μπλοκάρισμα της δόσης… Τι γυρεύει η... αλεπού στο παζάρι;

Σχόλια

ΔΕΚΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ BLOG

ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ....

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Αντίφαση – Αντιφάσεις - Αντιφατικότητα

O αφελληνισμός των Ελλήνων ( Τι απέγινε το περοβόλι?)

Ασκήσεις ισορροπιών

GREEK MARKET FTSE ASE LARGE CAP 25

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΚΡΑΤΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ!

Disclaimer:

Information, opinions and analysis contained herein are based on sources believed to be reliable, but no representation, expressed or implied, is made as to its accuracy, completeness or correctness. The opinions contained herein reflect our current judgment and are subject to change without notice. We accept no liability for any losses arising from an investor’s reliance on or use of this report. This report is for information purposes only, and is neither a solicitation to buy nor an offer to sell securities.