ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ


Όμιλος με εξωστρέφεια, ισορροπημένο μείγμα δραστηριοτήτων αλλά και ικανοποιητική ρευστότητα. Ο διεθνής προσανατολισμός αποτελεί βασική αιτία ανόδου της μετοχής το τελευταίο τρίμηνο, καθώς οι εξαγωγές αποτελούν το 80% των πωλήσεων, ενώ πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο 200 εκ δολ με την Glencore ( μια από τις 3 μεγαλύτερες μεταλλευτικές και μεταλλουργικές εταιρείες στο κόσμο). Το Αλουμίνιον φέτος εκτιμάται ότι θα είναι πιο κερδοφόρo σε σχέση με την περσυνη χρονιά. Αναμένονται σημαντικές αποφάσεις από διαιτησία με ΔΕΗ, συμμετοχή σε διαγωνισμούς, αποκρατικοποιήσεων και αναχρηματοδότηση δανείων. Τέλος ωφελείται από την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και κατέχει το 57% των μετοχών της ΜΕΤΚΑ.


Στους βασικούς χρονικούς ορίζοντες της μετοχής εντοπίζεται ανοδική τάση.
Basically Trends
Short Term : Hold Long -
Mid Term    : Hold Long+
Long Term  : Hold Long +
Οι βασικές τάσεις της μετοχές ανιχνεύονται ανοδικές και  με στόχο να κινηθεί πάνω από 6 ευρώ μέσο-μακροπρόθεσμα . Αποτελεί ένα τεχνικά ρεαλιστικό στόχο με σημαντικές πιθανότητες.  Ωστόσο, βραχυπρόθεσμα παρουσιάζει πιθανότητες διόρθωσης.
Τεχνικά ανεκτό Pull back έως 4,30
Strong Support τα 4 ευρώ. 
Ενδεχόμενη αξιόπιστη διάσπαση του συγκεκριμένου σημείου θα οριοθετήσει αλλαγή μέσο-βραχυπρόθεσμης τάσης.

Η συγκεκριμένη παρουσίαση έχει αποκλειστικά και μόνο εκπαιδευτικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση προτροπή για αγορά η πώληση του συγκεκριμένου τίτλου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

GREEK MARKET _ FTSE ASE LARGE CAP 25_DAILY TIME FRAME WITH ADVANCED GET SYSTEM

THE YEAR SO FAR !

Τεχνικό σχόλιο για τον βασικό δείκτη της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς ( Finday, 5, 2018 )