O αφελληνισμός των Ελλήνων ( Τι απέγινε το περοβόλι?)

Οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία έπεσαν ως καταπέλτης πάνω στην ήδη αποδομημένη ελληνική κοινωνία, η οποία διακρίνεται από σύγχυση και έλλειψη ταυτότητας. Ο άκρατος καταναλωτισμός, ο στείρος μιμητισμός ξένων προτύπων, η δικτατορία της τεχνολογίας, η παγκοσμιοποίηση είναι μερικές από τις παραμέτρους που έχουν συντελέσει σ’ αυτό. Πρώτη φορά, στην ιστορία του Ελληνισμού, ο Έλληνας είναι τόσο αποκομμένος από τις αρχαίες ρίζες του, πρώτη φορά αισθάνεται τόσο έντονα την εθνική του ήττα. Πρώτη φορά στρέφεται τόσο έντονα προς το εξωτερικό προκειμένου να βρει λύσεις για να αντιμετωπίσει τα ατομικά του προβλήματα (σπουδές, εύρεση εργασίας, καταξίωση κλπ.). Το 40% των Ελλήνων κάτω των 20 επιθυμούν να σπουδάσουν στο εξωτερικό και να μείνουν εκεί για πάντα...... Το καλύτερο και υγιέστερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, αυτό που έχει να προσφέρει τόσα στον τόπο που το διαμόρφωσε, επιθυμεί να προσφέρει τις δυνάμεις του, την ενέργειά του, τη ζωή του σε άλλες πιο «φιλικές» χώρες, που θα μπορέσουν να του προσφέρουν ότι δεν δύναται να του δώσει αυτή η Χώρα.

Στην  Ελλάδα του σήμερα... στην αυγή του 2013 βρίσκει τον λαό  στην συντριπτική πλειοψηφία και κυρίως τον ενεργό, παραγωγικό και υγείες σκεπτόμενο ανθρώπινο δυναμικό  της, πλήρως απογοητευμένο,  ταπεινωμένο και προδομένο!!!!!!!!!


Οι σύγχρονοι Έλληνες γεννιούνται με το φορτίο μια βαριάς κληρονομιάς που δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν. Από τη μια καλούνται να φανούν άξιες συνεχιστές ενός ένδοξου αλλά μακρινού παρελθόντος - με το οποίο ελάχιστα αισθάνονται συνδεδεμένοι πλέον - και από την άλλη επιχειρούν να αφομοιώσουν τους κραδασμούς μίας νέας τάξης πραγμάτων, όπου η προσκόλληση στο παρελθόν αποτελεί τροχοπέδη για το δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου σε ατομικό και εθνικό επίπεδο.

Αναμφίβολα, οι σύγχρονοι Έλληνες δεν αποτελούν «copy / paste» των αρχαίων Ελλήνων, που κατοικούσαν 3.000 χρόνια πριν στον Ελλαδικό χώρο. Όπως, εξάλλου, και αυτοί με τη σειρά τους δεν αποτελούσαν «copy/paste» των Πελασγών, των Αρκάδων και του μινωικού πολιτισμού. Και ενώ οι Έλληνες αποτελούν ένα λαό που φυλετικά δεν έχει εξαφανιστεί (όπως συνέβη σε πολλούς άλλους μεγάλους αρχαίους πολιτισμούς), εντούτοις, μέσα στο πέρας των αιώνων δεν διατήρησαν την ίδια φυλετική καθαρότητα, αλλά ούτε και την ίδια προοπτική εξέλιξης και πολιτισμού. Από το 146 π.Χ. με την πτώση της Κορίνθου και την κατάκτηση της Χώρας από τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία, έως τις μέρες μας παρήλθαν πολλά ιστορικά γεγονότα που απείλησαν με εκφυλισμό το ελληνικό στοιχείο (πόλεμοι, επιμιξίες, ξένοι φίλοι και εχθροί με «δώρα φέροντες»). Αυτό που ο Ισοκράτης αποπειράθηκε το 390 π.Χ. να διατυπώσει στον «Πανηγυρικό» και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αξίζει να φέρουν τον τίτλο «Έλληνες» αυτοί που κατοικούν στον ελλαδικό χώρο (με το γεωγραφικό μήκος και πλάτος της εποχής του) και υιοθετούν ένα ορθό τρόπο εκπαίδευσης καλλιεργώντας την παιδεία, την ευφυΐα και το ήθος (λέξη κλειδί που χαρακτηρίζει όλη την αρχαία ελληνική γραμματεία).

Σε ποιο βαθμό οι σύγχρονοι Έλληνες έχουν διαφυλάξει την αρχέγονη ταυτότητά τους είναι δύσκολο να οριοθετηθεί. Αναμφίβολα, όμως, η γλωσσική συνέχεια, η διατήρηση της ιστορικής μνήμης, της εθνικής συνείδησης, της νοοτροπίας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της φυλής, αποτέλεσαν φρουρούς και ισχυρό ανάχωμα στα πέτρινα χρόνια και στις σκοτεινές ιστορικές συγκυρίες που προηγήθηκαν.

Και αυτή η πορεία των περίπου 15.000 ετών ζωής ενός έθνους που μεγαλούργησε και στιγμάτισε κάθε μορφή σύγχρονης σκέψης και πολιτισμού, για πρώτη φορά στην ιστορία, απειλείται να ανακοπεί με τον πιο βίαιο και ύπουλο τρόπο. Μέσω ενός δούρειου ίππου, μέσω των ίδιων των Ελλήνων που σαμποτάρουν τη Χώρα τους. Με κύριο όχημα την παγκοσμιοποίηση και την τεχνολογία, οι σύγχρονοι Έλληνες γίνονται θύματα και θύτες της κληρονομιάς που δέχτηκαν τόσο γενναιόδωρα. Δεν πρόκειται για προσωπική επίθεση κατά του ελληνισμού. Αλλά για επίθεση κατά κάθε πολιτισμού σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη. Γιατί η συγκεκριμένη παγκοσμιοποίηση που βιώνουμε δεν αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ψηφιδωτού πολιτισμών, όπου όλοι θα διατηρούν την ατομικότητά τους και θα εμπλουτίζουν και θα μπολιάζουν τα παγκόσμιο γίγνεσθαι με ότι καλύτερο έχουν να προσφέρουν, αλλά αντιθέτως σε μία ατελείωτη γκρίζα τεχνοκρατική ζώνη με αδιαφανείς πηγές εξουσίας και καμία δυνατότητα αντίστασης στα κακώς κείμενα. Αλλά, ακόμη και μέσα σε αυτόν τον κίνδυνο άλωσης όλων των πολιτισμών του κόσμου, ο Ελληνισμός βιώνει τη μεγαλύτερη απειλή.
Και αυτό φαίνεται από τη παγκόσμια υποβάθμιση των κλασσικών σπουδών σε δευτεροβάθμιο και ακαδημαϊκό επίπεδο, στην αποτυχία εφαρμογής της ελληνικής διπλωματίας σε κάθε καίριο εθνικό ζήτημα (σκοπιανό, κυπριακό, υφαλοκρηπίδα κλπ.), στη μεθοδευμένη οικονομική εξαθλίωση της εθνικής μας οικονομίας, προκειμένου να μετατραπεί η χώρα σε εξαρτημένο προτεκτοράτο 2-3 θηριωδών τραπεζικών μηχανισμών και κυρίως στο δούρειο ίππο. 
 
Με την εμφύτευση λογικών και νοοτροπιών, που αποτελούν καρκίνο κύτταρα σε κάθε υγιή ιστό της κοινωνίας μας (νεολαία, αθλητές, λόγιοι, ακαδημαϊκοί, πνευματικοί άνθρωποι, ιθύνοντες και επιχειρηματίες, εφοπλιστές και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών).
 
Σε αυτό το κομμάτι για το οποίο ο Ηράκλειτος είχε αναφέρει «εις εμοί μύριοι, εάν άριστος ήι», αλλιώς, «Για μένα ο ένας ισοδυναμεί με χιλιάδες, αν είναι άριστος».
 
Θα κλείσω με λίγους στίχους του Κωστή Παλάμα, του παθιασμένου υπέρμαχου της «Μεγάλης Ιδέας» και του πνευματικού ανθρώπου που πάλεψε, όσο κανένας, για τη διατήρηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας:

«Παιδί, το περιβόλι που θα κληρονομήσης, όπως το βρης κι όπως το δης να μην το παρατήσεις.Σκάψε το ακόμα πιο βαθιά και φράξε το πιο στέρεα

Και πλούτισε τη χλώρη του και πλάτυνε τη γη του ..»

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ …..

Σχόλια

ΔΕΚΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ BLOG

ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ....

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Αντίφαση – Αντιφάσεις - Αντιφατικότητα

Ασκήσεις ισορροπιών

GREEK MARKET FTSE ASE LARGE CAP 25

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΚΡΑΤΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ!

Disclaimer:

Information, opinions and analysis contained herein are based on sources believed to be reliable, but no representation, expressed or implied, is made as to its accuracy, completeness or correctness. The opinions contained herein reflect our current judgment and are subject to change without notice. We accept no liability for any losses arising from an investor’s reliance on or use of this report. This report is for information purposes only, and is neither a solicitation to buy nor an offer to sell securities.