Το επικίνδυνο ταξίδι προς την ανάκαμψη……….


To Euro συνεχίζει να ενισχύεται πάνω από 1,36 με το δολάριο ..… , αλλά και με τ’ άλλα νομίσματα, όχι γιατί οι οικονομίες των χωρών στην ευρωζώνη πάνε καλά ‘’αντιθέτως’’, αλλά γιατί το δολάριο και το γιεν θέλουν να πάνε χαμηλότερα, καθώς οι χώρες των αντίστοιχων νομισμάτων, συνεχίζουν την χαλαρή νομισματική πολιτική με τύπωμα φρέσκου χρήματoς και  με  τις προβλέψεις να κάνουν λόγο ότι θα συνεχίσουν  τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2014,   καθώς αποτελεί βασική νομισματική πολιτική για την τόνωση των οικονομιών τους. H Αμερική συνεχίζει με αμείωτη ενταση την εκτύπωση νέου χρήματος για την αγορά κρατικών ομολόγων και η Ιαπωνία ανακοίνωσε ένα ακόμα πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης και μεταξύ άλλων μέτρων που επέβαλε, θέτει ώς στρατηγικό στόχο να διπλασιάσει τον πληθωρισμό απο 1% σε 2% καθώς επίσης και την δέσμευση για απεριόριστες αγορές κρατικών ομόλόγων απο τις αρχές του 2014, μέχρι να ανακάμψει οριστικά η οικονομία της χώρας.
Για τις νότιες χώρες της Ευρωζώνης και ιδίως για την Ελλάδα δεν είναι καλό σημάδι, καθώς αντισταθμίζει αρνητικά τις όποιες προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής επιτελούνται. Η ΕΚΤ επιτρέπει την συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με τα άλλα βασικά νομίσματα, δυσχεραίνοντας της αύξηση των εξαγωγών που είναι αναγκαία τόσο για την Ελλάδα όσο και συνολικά τις χώρες τις Ευρωζώνης.
  -  ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΥΠΟΒΟΣΚΕΙ TO 2013… -

Σχόλια

ΔΕΚΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ BLOG

ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ....

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Αντίφαση – Αντιφάσεις - Αντιφατικότητα

O αφελληνισμός των Ελλήνων ( Τι απέγινε το περοβόλι?)

Ασκήσεις ισορροπιών

GREEK MARKET FTSE ASE LARGE CAP 25

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΚΡΑΤΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ!

Disclaimer:

Information, opinions and analysis contained herein are based on sources believed to be reliable, but no representation, expressed or implied, is made as to its accuracy, completeness or correctness. The opinions contained herein reflect our current judgment and are subject to change without notice. We accept no liability for any losses arising from an investor’s reliance on or use of this report. This report is for information purposes only, and is neither a solicitation to buy nor an offer to sell securities.