Συσσώρευση διπλού πυθμένα στον χρυσό

Είναι παραδεκτό από τους traders ότι χωρίς αλλαγή, δεν μπορεί να υπάρξει επενδυτική ευκαιρία, δεδομένου ότι οι traders και οι επενδυτές, πρέπει να δουν την αλλαγή, προκειμένου να βγάλουν λεφτά. Το 2013, ο χρυσός υπέστη ίσως τη χειρότερη επίδοση των τελευταίων δεκαετιών, χάνοντας πάνω από 25% της αξίας του.
Γράφει ο Βασίλης Αργυρόπουλος *
Έτσι, το 2014 το ερώτημα θα πρέπει να είναι τι συμβαίνει με το χρυσό. Κοιτάζοντας το παρακάτω διάγραμμα, το οποίο αρχίζει τον Ιούλιο του 2010, μπορείτε να δείτε ότι ο χρυσός χτύπησε τα υψηλά του στα επίπεδα των 1.923,70 στα μέσα του 2011 και στη συνέχεια ουσιαστικά για τους επόμενους 24 μήνες κινείται διαδοχικά χαμηλότερα.
Αυτό το υψηλό δεν είναι το υψηλό όλων των εποχών που παρατηρήθηκε τον Αύγουστο του 2011 στα $1,924 αλλά το πιο σημαντικό υψηλό για την ανάλυση αυτή.
Τεχνικά υπάρχουν δύο σημαντικά στοιχεία προς εξέταση. Πρώτον η γραμμική καθοδική γραμμή τάσης με χρονική διάρκεια 15 μηνών, η οποία ξεκινά από τα επίπεδα των 1,798 δολαρίων, είναι η πρωταρχική τεχνική πτυχή για το χρυσό στην παρούσα χρονική στιγμή. Το δεύτερο πιο σημαντικό στοιχείο σε αυτό το διάγραμμα είναι η δημιουργία ενός διπλού πυθμένα, ο οποίος οριοθετείται γύρω από το επίπεδο 1.180 δολαρίων.
Ο δείκτης RSI κινήθηκε πάνω από 50, και δείχνει ότι η εξέλιξη της βραχυπρόθεσμης ανοδικής τάση θα μπορούσε να φέρει τον δείκτη υψηλότερα. Τα επίπεδα των 1.400 δολαρίων, σύμφωνα με 38,2% Fibonacci Retracement σε ενδεχόμενο ανοδικό pull back, αποτελούν ισχυρή αντίσταση.
Αυτή η περιοχή θα μπορούσε επίσης να είναι ένα πιθανό «σημείο αναφοράς» για τον διπλό πυθμένα που δημιουργήθηκε τον Ιούλιο και τον Δεκέμβριο του 2013. Εάν αυτό συμβεί και παράλληλα πραγματοποιηθεί ανοδική διάσπαση του επιπέδου των 1.400, θα μας δώσει ένα ισχυρό τεχνικό επιχείρημα, (την προηγούμενη φορά που το έκανε υπήρξε ανοδική διάσπαση αλλά αποδείχθηκε whipsaw) ότι μπορεί ο χρυσός να κινηθεί μέχρι το επίπεδο των $1600 με βάση το σημείο περιστροφής swing. Το επίπεδο αυτό συμπίπτει με το Fibonacci retracement 61,8%, των $1568.
Από μια διαφορετική άποψη, πέραν της τεχνικής ανάλυσης, η περίπτωση για μια δυναμική ανάκαμψη του χρυσού υπό την Janet Yellen ως τη νέα πρόεδρο της Fed, φαντάζει πολύ πιθανή, καθώς εκτιμάται ότι για τη νέα πρόεδρο της FED θα αποτελέσει βασικό μέλημά της, με τα μέχρι τώρα δημοσιεύματα, να βρει τρόπο να βγουν οι ΗΠΑ από το «τρελό πείραμα», που η Fed ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια με την ποσοτική χαλάρωση.
Με τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης, οι πιθανότητες αναβίωσης του πληθωρισμού, είναι πολύ πιθανό σενάριο και ως εκ τούτου εάν συμβεί αυτό θα είναι καλό για το χρυσό και ίσως, όχι τόσο καλό για τις μετοχές.

Daily Chart Gold Spot

20140110gold01

Weekly Chart ( GOLD ) Butterfly Gurley’s Passveto

20140110gold02


* Investment Broker Global Financial Markets
Certified Technical Quantitative Analyst
https://twitter.com/GreeceAthens2
E-mail: Athens.Intermarketanalysis@yahoo.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & info@fmvoice.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτό το προϊόν δεν προτρέπει για αγορά ή πώληση, αλλά περισσότερο είναι ένας οδηγός που χρησιμοποιεί τεχνικές μεθόδους α-νάλυσης και παρουσιάζει αναφορές ως προς την πιθανότερη κατεύθυνση μίας χρηματιστηριακής αγοράς ή ενός παραγώγου της. Αυτές οι πληροφορίες πρέπει να χρησιμοποιούνται από επενδυτές οι οποίοι είναι γνώστες του ρίσκου που αναλαμβάνουν στις συναλλαγές τους και οι οποίοι έχουν καλή γνώση της συμπεριφοράς των χρηματιστηριακών αγορών και των κινδύνων που ενέχονται στις χρηματιστηριακές επενδύσεις. O Τεχνικός αναλυτής δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια προκύψει από τη χρήση αυτού του προϊόντος ή του περιεχομένου του. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή κατά οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένου του φωτοαντιγράφου, του εκτυπωμένου εγγράφου ή προώθησής του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 Trading in general is very risky and is not suited for everyone. There is always a chance of losing some or all of your initial invest-ment/deposit, so do not invest money you can afford to lose. Before deciding to invest in financial markets or margin trading, you should carefully consider your investment objectives, level of experience and risk appetite. You are strongly advised to carry out your independent research before making any trading decisions. All the analysis, reports, trade setups posted on this site are only for education and information and do not constitute an investment advice or recommendation to open or close positions on international financial markets. The author is not responsible for any loss of profit or damage which may arise from transactions made based on any information on this web site.

Σχόλια

ΔΕΚΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ BLOG

ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ....

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Αντίφαση – Αντιφάσεις - Αντιφατικότητα

O αφελληνισμός των Ελλήνων ( Τι απέγινε το περοβόλι?)

Ασκήσεις ισορροπιών

GREEK MARKET FTSE ASE LARGE CAP 25

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΚΡΑΤΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ!

Disclaimer:

Information, opinions and analysis contained herein are based on sources believed to be reliable, but no representation, expressed or implied, is made as to its accuracy, completeness or correctness. The opinions contained herein reflect our current judgment and are subject to change without notice. We accept no liability for any losses arising from an investor’s reliance on or use of this report. This report is for information purposes only, and is neither a solicitation to buy nor an offer to sell securities.