Η διαφορά μεταξύ ιδιοφυίας και βλακείας είναι ότι : η ιδιοφυία έχει όρια...


Τόσο μιζέρια για την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές....
Ίσως δεν αντιλαμβανόμαστε την σημασία….
Ίσως είμαστε εγκλωβισμένοι σε πολιτικές ιδεοληψίες..
Ίσως είμαστε εμποτισμένοι με το σύνδρομο της καταστροφολογίας...

Ίσως και να ήταν μια λάθος επιλογή!
 
Πολλά ίσως...

Ωστόσο θα πρέπει να κάνουμε εντατικά μαθήματα για το πώς λειτουργούν οι αγορές… Το πώς, ο κάθε άνθρωπος θα ήθελε να λειτουργούν, έχει να κάνει μόνο με υποκειμενικές και μόνο με φαντασιώσεις, καθώς η πραγματικότητα είναι μια και μοναδική.
Ως εκ τούτου, δεν μπορεί κανείς να μην διακρίνει ότι έχει επιτευχθεί  ένα βήμα προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην χώρα από τις αγορές. Το Διεθνές κεφάλαιο  δεν είναι φιλάνθρωπο και εύσπλαχνο, αλλά και ούτε εξαρτώμενο από διάφορα πολιτικά ή μη συμφέροντα, καθώς έχει το δικό του θεο… που ακούει στο όνομα ΚΕΡΔΟΣ. Εκ των πραγμάτων το ρίσκο που λαμβάνουν δεν συνάδει με κάποιο είδους χάρη, αλλά  επιζητούν επενδυτικές ευκαιρίες και από την άλλη διαχειρίζονται το ρίσκο αυτής της επιδίωξης.  

Το εάν το οφέλη θα τα δούμε σύντομα στην πραγματική οικονομία, εξαρτάται πλέον από την ελληνική πλευρά και  πραγματικά δεν είμαι σίγουρος εάν στο μεγαλύτερο ποσοστό πέραν της θεωρίας, έχουμε πραγματικά θέληση να βγούμε από το βάλτο και από το τέλμα. Στην χώρα μας δεν έχουμε ακόμα ένα σχέδιο  εθνικής ανασυγκρότησης το οποίο να εχει την αποδοχή του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας.
 
Ο εναγκαλισμός με τα μνημόνια και τις αγορές είναι προφανές ότι αποτελούν τα χρόνια δεσμά και την εξάρτηση μας από αυτές.

 Ο  δρόμος του απεγκλωβισμού απαιτεί  το απλό... να αποφασίσουμε να δουλέψουμε έτσι ώστε να παράγουμε πλούτο αποπληρώνοντας τα δανεικά. Αυτό που χρειάζεται, είναι να αλλάξει όλη η δομή του οικονομικού μοντέλου που μας χρεοκόπησε και ταυτόχρονα η κουλτούρα που διέπει τον νεοέλληνα. Κάτι τέτοιο δεν βλέπω να γίνεται, καθώς πολλά πράγματα που αλλάζουν πάνε αργά και πολλά ακόμα δεν έχουν αλλάξει σχεδόν καθόλου. Η ανάπτυξη δεν έρχεται με μια εντολή.... έρχεται ένα αποφασίσεις να χτυπήσεις την γραφειοκρατία, την διαπλοκή, να έχεις ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, να φτιάξεις με λίγα λόγια  ένα περιβάλλον φιλικο και ελκυστικό περιβάλλον για την ίδρυση μια επιχείρησης.
Στόχευση στην επιχειρηματικότητα και την  καινοτομία,  δίνοντας πρωταρχικά την  δυνατότητα στην εγχώρια ανθρώπινη δυναμική να αναπτύξει  εκείνος τους τομείς που μπορούμε ως χωρα να παραξουμε πλούτο.
Αισθάνομαι ότι ακόμα δεν έχουμε εκείνο το  ΟΡΑΜΑ για το που θέλουμε να πάμε και πως θα  πάμε.
Όπως και να έχει, πλέον πρέπει πάση θυσία να σχεδιαστεί μια αναπτυξιακή πολιτική και να στηριχθεί κυρίως με ευρωπαϊκά κονδύλια , με στόχο την παραγωγή.

Σχόλια

ΔΕΚΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ BLOG

ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ....

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Αντίφαση – Αντιφάσεις - Αντιφατικότητα

O αφελληνισμός των Ελλήνων ( Τι απέγινε το περοβόλι?)

Ασκήσεις ισορροπιών

GREEK MARKET FTSE ASE LARGE CAP 25

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΚΡΑΤΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ!

Disclaimer:

Information, opinions and analysis contained herein are based on sources believed to be reliable, but no representation, expressed or implied, is made as to its accuracy, completeness or correctness. The opinions contained herein reflect our current judgment and are subject to change without notice. We accept no liability for any losses arising from an investor’s reliance on or use of this report. This report is for information purposes only, and is neither a solicitation to buy nor an offer to sell securities.