Η BULL MARKET ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ...

***Γράφει ο Βασίλειος Αργυρόπουλος
 
Ο δείκτης Dow Jones την περασμένη εβδομάδα κατέγραψε νέο ρεκόρ, καθώς αναρριχήθηκε στις 17.000 μονάδες (διάγραμμα Ι). Χρειάστηκε μόλις 153 συνεδριάσεις για να πετύχει το εν λόγω νούμερο από τις 21 Νοεμβρίου του 2013 και η συγκεκριμένη διάρκεια αποτελεί ένα ρεκόρ ταχύτητας στην ιστορία του δείκτη. Στον προηγούμενο χιλιάρη από τις 15.000 στις 16.000 μονάδες χρειάστηκε 139 συνεδριάσεις, ενώ από το πρώτο κλείσιμο πάνω από τις 14.000 τον Ιούνιο του 2007, χρειάστηκε 70 μήνες να το φτάσει. Η Wall Street έχει να δει διόρθωση πάνω από 10% από το 2011. Το P/E  σύμφωνα με τη Factset βρίσκεται στα 14,5, έναντι 15 μέσου όρου. Επιπλέον ο δείκτης S&P500 κατά την διάρκεια του 2014 έχει σημειώσει 25 ρεκόρ και βρίσκεται μόλις 0,7% από το ψυχολογικό επίπεδο των 2000 μονάδων. Τα απροσδόκητα θετικά στοιχεία για την ανεργία των ΗΠΑ, η οποία υποχώρησε στα επιπέδων των 6,1%, έδωσαν ένα επιπλέον πουσάρισμα στο ανοδικό trend, έτσι ώστε να επιτευχθούν τα νέα ιστορικά ρεκόρ με τα blue chip να έχουν τον κυρίαρχο ρόλο και τις κεντρικές τράπεζες να συνεχίζουν να στηρίζουν την υφιστάμενη ανάπτυξη. Οι κεντρικές τράπεζες δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες καθώς για πρώτη φορά παίζουν ένα επικίνδυνα μονόπλευρο παιχνίδι στις αγορές.  Οι προσδοκίες των επενδυτών παραμένουν στο ζενίθ καθώς εκτιμούν ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια ανόδου, αδιαφορώντας προς το παρόν για την περίπτωση οι κεντρικές τράπεζες να αλλάξουν την υφιστάμενη χαλαρή νομισματική πολιτική. Στην Ευρώπη ο κυρίαρχος γερμανικός δείκτης DAX, βρίσκεται μια ανάσα κάτω από ισχυρή αντίσταση δημιουργώντας ερωτηματικά για τον εάν θα πραγματοποιηθεί ανοδικό breakout ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, η προσοχή μας θα είναι στραμμένη στα χαρακτηριστικά, με τα οποία θα γίνει το παραπάνω. Aν και η πτώση της μεταβλητότητας δείχνει μια νηνεμία από την άλλη ελλοχεύει μια ευάλωτη χρηματιστηριακή περίοδο. Ταυτόχρονα η πτώση της μεταβλητότητας across the board σε όλα τα assets , παρέχει τις  συνθήκες για τη συνέχεια της ανόδου και των μετοχών αλλά και των ισοτιμιών σε βάρος του δολαρίου.
 
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ (Ι) DAILY CHART DOW JONES INDUSTRIAL AVERAGE INDX


Στο παρακάτω  διάγραμμα (ΙΙ) παρατηρούμε ότι η άνοδος του δείκτη S&P 500 βρίσκεται σε αρμονία  με τα εταιρικά κέρδη. Αυτή την εβδομάδα ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις  των εταιρικών αποτελεσμάτων για τις αμερικανικές εταιρείες και είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να δούμε στο τέλος την σχέση με το  consensus των αναλυτών σε αυτή την χρονική στιγμή. Με τους χρηματιστηριακούς δείκτες να βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά θα αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία να δούμε την μελλοντική πορεία πιο ξεκάθαρα.
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ (ΙΙ) CP/GDP vs S&P 500 (pct)

Αν και δε μπορεί κανείς να προβλέψει μέχρι πού θα φτάσει η άνοδος της υφιστάμενης bull market, καθώς  και πώς και πότε θα τελειώσει, υπάρχουν κάποια γεγονότα, τα οποία θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Καταρχήν το τέλος του tapering και η επικείμενη άνοδος των επιτοκίων από την FED, που έχει προϊδεάσει τις αγορές, θα παίξουν καταλυτικό ρόλο. Δεύτερος σημαντικός ρόλος είναι η τιμή του πετρελαίου, για την οποία προς το παρόν η Wall Street σφυρίζει αδιάφορα, καθώς υπάρχουν εκτιμήσεις ότι οι ΗΠΑ, σταδιακά απενεργοποιούνται ενεργειακά και έως εκ τούτου δεν δίνεται σημασία στην άνοδο και τις εκτιμήσεις για τιμές στόχους στα προηγούμενα υψηλά (147,26 δολάρια). Τρίτον, οι υφιστάμενες γεωπολιτικές εντάσεις δείχνουν να μην έχουν καμιά επιρροή στην υφιστάμενη ανοδική φάση, εκτός βέβαια από κάποια απρόοπτα, που θα επιφέρουν σημαντικές ανατροπές. Στο παρακάτω διάγραμμα παρατηρούμε την απόκλιση στον S&P 500 με τις τιμές του χρυσού και τις τιμές των ομολόγων. Είναι προφανές ότι είναι ζήτημα χρόνου να επέλθει εξομάλυνση αυτής της απόκλισης καθώς το ανοδικό reversal στο GLD και TLT, εκτιμάται ότι θα εξομαλυνθεί με  πτώση του S&P προς τις 1700 μονάδες .
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ (ΙΙΙ) ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ SPX ME GOLD KAI TLT (ΟΜΟΛΟΓΑ)


ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Investment Broker Global Financial MarketsCertified Technical Quantitative Analyst https://twitter.com/GreeceAthens2
E-mail: Athens.Intermarketanalysis@yahoo.gr
va.sellas@yahoo.gr

 To άρθρο δημοσιεύτηκε στην σελίδα της Εφημερίδας FINANCE & MARKET VOICE για την στήλη Inter Market Analysis στις 11/ 07 /2014 που επιμελείτο ο κύριος Αργυρόπουλος

Αυτό το προϊόν δεν προτρέπει για αγορά ή πώληση, αλλά περισσότερο είναι ένας οδηγός που χρησιμοποιεί τεχνικές μεθόδους α-νάλυσης και παρουσιάζει αναφορές ως προς την πιθανότερη κατεύθυνση μίας χρηματιστηριακής αγοράς ή ενός παραγώγου της. Αυτές οι πληροφορίες πρέπει να χρησιμοποιούνται από επενδυτές οι οποίοι είναι γνώστες του ρίσκου που αναλαμβάνουν στις συναλλαγές τους και οι οποίοι έχουν καλή γνώση της συμπεριφοράς των χρηματιστηριακών αγορών και των κινδύνων που ενέχονται στις χρηματιστηριακές επενδύσεις. O Τεχνικός αναλυτής δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια προκύψει από τη χρήση αυτού του προϊόντος ή του περιεχομένου του. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή κατά οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένου του φωτοαντιγράφου, του εκτυπωμένου εγγράφου ή προώθησής του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 
Trading in general is very risky and is not suited for everyone. There is always a chance of losing some or all of your initial investment/deposit, so do not invest money you can afford to lose. Before deciding to invest in financial markets or margin trading, you should carefully consider your investment objectives, level of experience and risk appetite. You are strongly advised to carry out your independent research before making any trading decisions. All the analysis, reports, trade set-ups posted on this site are only for education and information and do not constitute an investment advice or recommendation to open or close positions on international financial markets. The author is not responsible for any loss of profit or damage which may arise from transactions made based on any information on this web site
 

Σχόλια

ΔΕΚΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ BLOG

ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ....

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Αντίφαση – Αντιφάσεις - Αντιφατικότητα

O αφελληνισμός των Ελλήνων ( Τι απέγινε το περοβόλι?)

Ασκήσεις ισορροπιών

GREEK MARKET FTSE ASE LARGE CAP 25

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΚΡΑΤΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ!

Disclaimer:

Information, opinions and analysis contained herein are based on sources believed to be reliable, but no representation, expressed or implied, is made as to its accuracy, completeness or correctness. The opinions contained herein reflect our current judgment and are subject to change without notice. We accept no liability for any losses arising from an investor’s reliance on or use of this report. This report is for information purposes only, and is neither a solicitation to buy nor an offer to sell securities.