ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ BULL MARKET

Η σημερινή bull market  είναι η τέταρτη μεγαλύτερη μετά το κραχ του 1929, μετά τις αγορές μετοχών και έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί από την οικονομική κρίση  του 2008 και με τα χαμηλά στις αρχές του 2009 (διάγραμμα Ι). Αυτό που κάνει την υφιστάμενη bull market ξεχωριστή είναι ότι δεν παρουσιάζει αρμονική σύγκλιση με την οικονομική ανάπτυξη, καθώς τροφοδοτείται σιωπηρά για όλο και μεγαλύτερα επίπεδα από τους ισχυρούς παίκτες με την συμπαράσταση των κεντρικών τραπεζών, που έχουν πλημυρίσει το σύστημα με ανεξέλεγκτη ρευστότητα. Σε όλους τους προηγούμενους ανοδικούς κύκλους υπήρξε μια σχετική αρμονία ως προς τα μακροοικονομικά δεδομένα, καθώς υπήρξε  σταθερή  η υψηλή ανάπτυξη, η ενίσχυση της απασχόλησης και ο σταθερός πληθωρισμός. Το ποσοστό ανεργίας  στην παρούσα χρονική στιγμή είναι βελτιωμένο,  αλλά είναι ακόμα είναι σχετικά υψηλό (6,1%). Το καλύτερο ποσοστό του GDP που παράγεται από την οικονομική κρίση ήταν 2,8% το 2012, πριν από την τρέχουσα απογείωση των αμερικανικών δεικτών. Ενδεχομένως υπάρχουν εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για μια φυσιολογική αγορά.  Αν συμβαίνει αυτό τότε αντιπροσωπεύει μια αποσύνδεση μεταξύ της οικονομικής πραγματικότητας και την αποτίμηση της αγοράς. Πιο πιθανό είναι να έχουμε μια στρεβλή αγορά απόρροια των QE και των μέτρων από τις  κεντρικές τράπεζες,  που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ενός οικονομικού ανελκυστήρα. Με τους δείκτες στα ιστορικά υψηλά οι επενδυτές θα πρέπει  να αναρωτηθούν για το εάν και  πώς,  αλλά και με ποια στρατηγική συμμετάσχουν σε αυτό το ράλι.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ (Ι) SPX S&P 500 Large Cap Index



Στην αμερικανική αγορά διακρίνουμε δυο σημαντικούς critical factors που ενισχύουν από πλευράς ρευστότητας τις αγορές μετοχών σε αυτό το ανοδικό ιστορικό κρεσέντο. Ο πρώτος έχει να κάνει με την διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα και για μεγάλη χρονική διάρκεια με αποτέλεσμα να μην κάνουν ελκυστική την αγορά ομολόγων, αφού οι αποδόσεις των ομολόγων είναι χαμηλές ( Το  10-year bond BX: TMUBMUSD10Y αποδίδει μόνο 2,49% (διάγραμμα ΙΙ), στρέφοντας το ενδιαφέρον σε άλλες τοποθετήσεις, αναζητώντας όλο και μεγαλύτερες αποδόσεις.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ (ΙΙ) U.S. 10 YEAR TREASURY NOTE



Ο δεύτερος έχει να κάνει με τον  πληθωρισμό ο οποίος  τρέχει με ετήσιο ρυθμό  της τάξης του 2% ( διάγραμμα ΙΙΙ). Αυτό καθιστά τα εταιρικά ομόλογα, τα πιστοποιητικά καταθέσεων (που αποφέρουν λιγότερο από έντοκα γραμμάτια) και άλλα προϊόντα σταθερού εισοδήματος, σε μεγάλο βαθμό, μη ελκυστικά από πλευράς επενδυτικών επιλογών, παρά μόνο από για χρήση διασποράς χαρτοφυλακίων  και ασφάλειας.   

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ  (ΙΙΙ) UNITED STATES INFLATION RATE



 Από την άλλη πλευρά τα οικονομικά αποτελέσματα των αμερικανικών εταιρειών συνεχίζονται με αρκετές θετικές εκπλήξεις διατηρώντας την θετική επενδυτική ψυχολογία. Ένας σημαντικός δείκτης που δείχνει την κάλυψη έναντι της υφιστάμενης ασταμάτητης ανοδικής τάσης είναι ο δείκτης Put/Call Ratio (διάγραμμα ΙV) . O εν λόγω δείκτης στην παρούσα χρονική στιγμή, όπως μπορείτε να δείτε στο διάγραμμα, βρίσκεται σε αναλογία  (2/1) , και  σύμφωνα με την ιστορική στατιστική, που λέει ότι η εν λόγω αναλογία ξεπερνά το συγκεκριμένο νούμερο, η υφιστάμενη ανοδική τάση απειλείται, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες να δούμε ένα δυνατό καθοδικό retracement . Η παρατεταμένη διατήρηση αλλά και η ενδεχόμενη αύξηση του εν λόγο ratio, με τα υφιστάμενα δεδομένα δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά εκτιμάται ότι όταν και όποτε προκληθεί η αναμενόμενη διόρθωση θα έχει ακόμα μεγαλύτερη ένταση και διάρκεια.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ (IV) PUT/CALL RATIO


ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Investment Broker Global Financial Markets

Certified Technical Quantitative Analyst
 

To άρθρο  του κυρίου Αργυρόπουλου,  δημοσιεύτηκε στην σελίδα της Εφημερίδας FINANCE & MARKET VOICE για την στήλη Inter Market Analysis στις  31 /07 /2014 την οποία και επιμελείτο.

Αυτό το προϊόν δεν προτρέπει για αγορά ή πώληση, αλλά περισσότερο είναι ένας οδηγός που χρησιμοποιεί τεχνικές μεθόδους α-νάλυσης και παρουσιάζει αναφορές ως προς την πιθανότερη κατεύθυνση μίας χρηματιστηριακής αγοράς ή ενός παραγώγου της. Αυτές οι πληροφορίες πρέπει να χρησιμοποιούνται από επενδυτές οι οποίοι είναι γνώστες του ρίσκου που αναλαμβάνουν στις συναλλαγές τους και οι οποίοι έχουν καλή γνώση της συμπεριφοράς των χρηματιστηριακών αγορών και των κινδύνων που ενέχονται στις χρηματιστηριακές επενδύσεις. O Τεχνικός αναλυτής δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια προκύψει από τη χρήση αυτού του προϊόντος ή του περιεχομένου του. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή κατά οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένου του φωτοαντιγράφου, του εκτυπωμένου εγγράφου ή προώθησής του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 
Trading in general is very risky and is not suited for everyone. There is always a chance of losing some or all of your initial investment/deposit, so do not invest money you can afford to lose. Before deciding to invest in financial markets or margin trading, you should carefully consider your investment objectives, level of experience and risk appetite. You are strongly advised to carry out your independent research before making any trading decisions. All the analysis, reports, trade set-ups posted on this site are only for education and information and do not constitute an investment advice or recommendation to open or close positions on international financial markets. The author is not responsible for any loss

 

Σχόλια

ΔΕΚΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ BLOG

ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ....

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Αντίφαση – Αντιφάσεις - Αντιφατικότητα

O αφελληνισμός των Ελλήνων ( Τι απέγινε το περοβόλι?)

Ασκήσεις ισορροπιών

GREEK MARKET FTSE ASE LARGE CAP 25

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΚΡΑΤΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ!

Disclaimer:

Information, opinions and analysis contained herein are based on sources believed to be reliable, but no representation, expressed or implied, is made as to its accuracy, completeness or correctness. The opinions contained herein reflect our current judgment and are subject to change without notice. We accept no liability for any losses arising from an investor’s reliance on or use of this report. This report is for information purposes only, and is neither a solicitation to buy nor an offer to sell securities.