Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ!

Στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα, έχει καταγραφεί ,ως απόφθεγμα ένα κρίσιμο  τεχνικό στοιχείο που έχει να κάνει με την τάση ενός υποκειμένου δείκτη, μετοχής κλπ. Η τάση είναι φίλος σου και γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να την ακολουθείς (Follow Trend...Trend is your Friend). Μείνε επάνω μαζί της μέχρι να εξασθενήσει και να διαγνώσεις σημείο αλλαγής! Αυτό που χρειάζεται είναι ένα σύνολο διαδικασιών και κανόνων που θα βοηθήσουν  στην διάγνωση της τάσης, τόσο στην αρχή όσο και στην πορεία, αλλά και της αντιστροφής. Είναι καθοριστικό να μπορείς να διακρίνεις την τασική με την ατασική περίοδο (πλάγια τάση –πλευρική) . Μην χρησιμοποιείς τασικά εργαλεία σε αντιτασική περίοδο και αντιτασικά τεχνικά εργαλεία σε τασική περίοδο.


Το να ακολουθούμε μία τάση, ενδεχομένως να μπορεί να αποδειχτεί ότι είναι ιδιαίτερα βοηθητικό καθώς  η συγκεκριμένη στρατηγική,  δρα υποστηρικτικά στις πιθανότητες που έχουμε να βγούμε κερδισμένοι από μια συναλλαγή. Στο trading δεν μπορούμε ποτέ να προβλέψουμε το μέλλον. Αυτό που μπορούμε να δούμε είναι, Τ τι κινείται και τι παραμένει αμετάβλητο...Η εκτίμηση αυτή στηρίζεται στον νόμο της αδράνειας, και ο οποίος προτείνει ότι ένα σώμα έχει τη τάση να διατηρεί τη κινητική του κατάσταση αμετάβλητη. Ασφαλώς συμβαίνει εάν οι δυνάμεις που ασκούν παρέμβαση θετική, αρνητική, ουδέτερη και επηρεάζουν τη τάση, δεν μεταβάλλουν τη πορεία της κίνησης με τέτοιο τρόπο ώστε να μεταβληθεί η τάση.Η αδράνεια βρίσκεται πίσω και από την επενδυτική μας στάση. Τα αντανακλαστικά και η παθητικότητα που επιδεικνύουμε σε κρίσιμα σημεία της πορείας ενός υποκειμένου. Κυρίως στα κομβικά σημεία αλλαγής τάσης που ενώ μπορεί να έχουμε στοιχεία για αλλαγή κατεύθυνσης παραμένουμε προσκολλώμενη στην πρότερη κατάσταση. Με άλλα λόγια είναι η ασυμμετρία της σκέψης και της μετουσίωση σε πράξη. Πίσω από την αδράνεια βρίσκονται στοιχεία όπως ο φόβος, ο επενδυτικός εγωισμός κλπ. 

  Jim Rogers: « Η πρώτη φορά που χάνεις είναι και η καλύτερη».

Σχόλια

ΔΕΚΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ BLOG

ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ....

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

O αφελληνισμός των Ελλήνων ( Τι απέγινε το περοβόλι?)

Ασκήσεις ισορροπιών

H "MHXANH"

GREEK MARKET FTSE ASE LARGE CAP 25

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΚΡΑΤΟΣ

Disclaimer:

Information, opinions and analysis contained herein are based on sources believed to be reliable, but no representation, expressed or implied, is made as to its accuracy, completeness or correctness. The opinions contained herein reflect our current judgment and are subject to change without notice. We accept no liability for any losses arising from an investor’s reliance on or use of this report. This report is for information purposes only, and is neither a solicitation to buy nor an offer to sell securities.