AΥΞΗΜΕΝΗ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ!

Στον μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, παρατηρείται μια αύξηση της μεταβλητότητας,  απόρροιας σημαντικών μεταβολών στις αγορές, που σε ορισμένες από αυτές,  όπως:  το ασήμι (ETF SLV),  να βρίσκεται  στα επίπεδα των 16,50 δολαρίων από τα 20 δολ, το πετρέλαιο που κατέγραψε  χαμηλό στα 90 δολ,  το χρυσό  στα 1.205 δολ σε σχέση με τα 1,327 δολ,  της ενίσχυσης του δολαρίου έναντι όλων των νομισμάτων, ενώ το ευρώ να διολισθαίνει με ορμή έναντι του δολ, χωρίς καμιά σημαντική στήριξη να έχει λειτουργήσει ανασχετικά μεχρι στιγμής και τα επίπεδα των 1.20 να φαντάζουν πολύ πιθανά, καθώς πολλά hedge funds αυξάνουν κατακόρυφα θέσεις short, αφού ο κεντρικός τραπεζίτης της ΟΝΕ, Mario Draghi παρεμβαίνει συνέχεια αφήνοντας υπαινιγμούς για QE. Παράλληλα,  η  πτώση στο ρωσικό χρηματιστήριο δεν έχει τελειωμό και η διολίσθηση του ρούβλι έναντι του ευρώ και του δολ,  να στοχεύει και πάλι τα υψηλά που σημείωσε στην αρχή της χρονιάς. Όλα αυτά θυμίζουν  μια βιαιότητα μεταβολών που είχαμε να δούμε από το 2011. Από την άλλη πλευρά του ατλαντικού, οι μεγάλες εισροές κεφαλαίων από την Ιαπωνία στη Wall Street,  που παρατηρείται τελευταία,  ενισχύουν  την άποψη πως η ενδυνάμωση του δολαρίου στην παρούσα χρονική δεν απειλεί  την ανοδική τάση των μετοχών στην κυρίαρχη αμερικανική αγορά, αν και η προσδοκώμενη αύξηση των επιτοκίων με τον ταυτόχρονο επικείμενο ολικό τερματισμό στο QE (tapering), από την FED, ενέχει σοβαρές πιθανότητες για την αντιστροφή της τάσης,  που ήδη μετράει έξι χρόνια αδιάκοπης ανόδου.
Εξετάζοντας την τεχνική εικόνα του ρωσικού χρηματιστηρίου και  σύμφωνα με  ποσοτικές μετρήσεις, μετράται πτωτική τάση σε όλους τους βασικούς χρονικούς ορίζοντες. Τα επίπεδα τω 1.125 μονάδων αποτελούν την πρώτη ισχυρή στήριξη από το Pivot Point των 1.200 μονάδων. Η δεύτερη σημαντική στήριξη μετράται στα επίπεδα των 1.000 μονάδων και το πρωτεύων σενάριο δείχνει ότι πολύ σύντομα θα δοκιμαστεί η δεύτερη στηριξη, καθώς τόσο η δύναμη  τάσης όσο και τα στατικά γραμμικά τεχνικά στοιχεία, όπως το ιστόγραμμα του MACD, το Run Away Gap επίπεδα των 1.180 μονάδων, υποστηρίζει το εν λόγω σενάριο.
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ (1): $RTSI RUSSIAN TRADING SYSTEM (RTS)
Ταυτόχρονα το ρούβλι σε σχέση με το ευρώ κινείται προς τα επίπεδα που σημείωσε το ζεύγος της ισοτιμίας στην αρχή του 2014. Ωστόσο, σύμφωνα με τα Bullish  Gartley Patterns, διαπιστώνονται αυξημένες πιθανότητες να δούμε ανοδικό break των υψηλών στα επίπεδα των 51 μονάδων και με απώτερο μακροπρόθεσμο στόχο τα επίπεδα των 61,8 μονάδων.
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ (2) HMEΡΗΣΙΟ ΤΙΜΕ FRAME  ΕUR/RUB

Ως γνωστόν,  στo ρωσικό GDP,  η ενέργεια καταλαμβάνει το 40%. Ως εκ τούτου,  η τιμή του πετρελαίου παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην μακροπρόθεσμη τεχνική εικόνα του Ρωσικού Χρηματιστηρίου. Παρατηρώντας την κίνηση του πετρελαίου, διαπιστώνουμε τον σχηματισμό διπλού πυθμένα στα επίπεδα των 90 δολαρίων. Ο εν λόγω διπλός πυθμένας έδωσε ένα πουσάρισα για μια βραχυπρόθεσμη ανοδική αντίδραση προς τα 94 δολάρια, όπου κατέρχεται το μεσοπρόθεσμο Bearish Trend Line. Ενδεχόμενη ανοδική διάσπαση θα πυροδοτήσει περαιτέρω ανοδική κίνηση προς τα 100 δολάρια και το σημείο θετικής αλλαγής τάσης να εξελίξει μεσοπρόθεσμο ανοδικό χρονικό ορίζοντα.
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ (3) HMEΡΗΣΙΟ ΤΙΜΕ FRAME  ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
 
Οι παραπάνω σημαντικές μεταβολές, έχουν ως αποτέλεσμα την αναμενόμενη αύξηση της μεταβλητότητας και  όπως μπορείτε να δείτε στο διάγραμμα 4, δεν είναι ακόμα τόσο ισχυρή ( δεν έχει διασπάσει τα επίπεδα των 24 δολ), που να προκαλεί έντονη ανησυχία. Πρώτη σημαντική  αρνητική ένδειξη θα αποτελέσει η ενδεχόμενη ανοδική  διάσπαση της πρωτογενούς αντίστασης στα επίπεδα των 22,5 δολ ( μαύρη γραμμή).
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ (4) HMEΡΗΣΙΟ ΤΙΜΕ FRAME  VOLATILITY
 

Συμπερασματικά, η μεταβολή των συσχετίσεων που επικράτησαν το τελευταίο χρόνο, έχει επιφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στην ανοδική τάση των μετοχών, αλλά και των εμπορευμάτων γενικότερα.
BΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Investment Broker / Derivatives Trader
Certified Technical Quantitative Analyst 
https://twitter.com/GreeceAthens2 
e-mail: va.sellas@yahoo.gr


PLEASE FEEL FREE AND CONTACT ME ANY TIME 

Αυτό το προϊόν δεν προτρέπει για αγορά ή πώληση, αλλά περισσότερο είναι ένας οδηγός που χρησιμοποιεί τεχνικές μεθόδους α-νάλυσης και παρουσιάζει αναφορές ως προς την πιθανότερη κατεύθυνση μίας χρηματιστηριακής αγοράς ή ενός παραγώγου της. Αυτές οι πληροφορίες πρέπει να χρησιμοποιούνται από επενδυτές οι οποίοι είναι γνώστες του ρίσκου που αναλαμβάνουν στις συναλλαγές τους και οι οποίοι έχουν καλή γνώση της συμπεριφοράς των χρηματιστηριακών αγορών και των κινδύνων που ενέχονται στις χρηματιστηριακές επενδύσεις. O Τεχνικός αναλυτής δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια προκύψει από τη χρήση αυτού του προϊόντος ή του περιεχομένου του. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή κατά οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένου του φωτοαντιγράφου, του εκτυπωμένου εγγράφου ή προώθησής του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Trading in general is very risky and is not suited for everyone. There is always a chance of losing some or all of your initial investment/deposit, so do not invest money you can afford to lose. Before deciding to invest in financial markets or margin trading, you should carefully consider your investment objectives, level of experience and risk appetite. You are strongly advised to carry out your independent research before making any trading decisions. All the analysis, reports, trade set-ups posted on this site are only for education and information and do not constitute an investment advice or recommendation to open or close positions on international financial markets. The author is not responsible for any loss
 
.....Tο άρθρο   δημοσιεύτηκε και στην  εβδομαδιαία εφημερίδα FINANCE & MARKET VOICE στις 2/10/2014.....
 

Σχόλια

ΔΕΚΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ BLOG

ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ....

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Αντίφαση – Αντιφάσεις - Αντιφατικότητα

O αφελληνισμός των Ελλήνων ( Τι απέγινε το περοβόλι?)

Ασκήσεις ισορροπιών

GREEK MARKET FTSE ASE LARGE CAP 25

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΚΡΑΤΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ!

Disclaimer:

Information, opinions and analysis contained herein are based on sources believed to be reliable, but no representation, expressed or implied, is made as to its accuracy, completeness or correctness. The opinions contained herein reflect our current judgment and are subject to change without notice. We accept no liability for any losses arising from an investor’s reliance on or use of this report. This report is for information purposes only, and is neither a solicitation to buy nor an offer to sell securities.