ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ANAΛΑΜΠΕΣ....!

Στις  παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές, οι παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών πλέον καθίστανται, περισσότερο πολύπλοκες και δυσκολότερες.  Στο προσκήνιο μετά την FED, πλέον βρίσκεται η ΕΚΤ, με τις πιέσεις να εντείνονται όλο και περισσότερο από τις αγορές, για να προχωρήσει σε ένα αντίστοιχο QE ( ποσοτική χαλάρωση), δεδομένων των δημοσιονομικών προβλημάτων και της γενικότερης καθίζησης στις οικονομίες της ευρωζώνης αλλά κυρίως  του πυρήνα αυτής, που ακούει στο όνομα Γερμανία. Ωστόσο, η ΕΚΤ ήδη κινείται στα όρια του καταστατικού της,  με τις όποιες παρεμβάσεις μέχρι τώρα που έχει υιοθετήσει. Η ΕΚΤ δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες με αυτές της  FED, αφού η ευρωζώνη δεν είναι ομοσπονδία αλλά ούτε καν συνομοσπονδία, και ως εκ τούτου δεν έχει επιτευχτεί δημοσιονομική,  τραπεζική και πολιτική ενοποίηση, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει αντίστοιχες πολιτικές νομισματικής χαλάρωσης , εάν κρίνει ότι  αυτό είναι απαραίτητο.  Είναι προφανές ότι οι αγορές πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση έτσι ώστε να εγκαταλείψει την πολιτική λιτότητας,  με άγνωστη στην παρούσα χρονική έκβαση των πραγμάτων !  Στο διάγραμμα (Ι) του μοντέλου (ΑΝΕΜΟ), παρατηρούμε ότι στο 100% του βραχυπρόθεσμου χρονικού ορίζοντα, οι χρηματιστηριακές αγορές πραγματοποιούν ένα δυναμικό ανοδικό  μίνι ράλι, καλύπτοντας τις τελευταίες σημαντικές απώλειες. Ως εκ τούτου, αναμένεται ότι θα βρεθούν άμεσα με μια δυναμική αντίσταση του τελευταίου μεσοπρόθεσμου  σημείου αρνητικής αλλαγής τάσης,  το οποίο  θα κρίνει την συνέχεια ή όχι της βραχυπρόθεσμης ανόδου. Οι απορροφήσεις των ρευστοποιήσεων και γενικότερα των πιέσεων που αναμένονται να εμφανιστούν θα αποτελέσουν βασική παράμετρο στην μεσοπρόθεσμη εξέλιξη τους. 

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ (1) 100% ΤΟΥ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ

Η αμερικανική αγορά είναι αυτή που μέχρι τώρα παρουσιάζεται η πιο ισχυρή  αλλά και πιο ανθεκτική  χρηματιστηριακή αγορά παγκοσμίως. Ενδεικτικά παρατηρώντας τον σηματωρό δείκτη των μεταφορών, διαπιστώνουμε την πλήρη ανατροπή της προηγηθείσας πτώσης.  Συγκεκριμένα,  ο δείκτης κάλυψε με ένα  βραχυπρόθεσμο ανοδικό rebound της τάξεως του 14%, την προηγούμενη μέσο-βραχυπρόθεσμη πτώση και τώρα βρίσκεται στο 100% της δυναμικής αντίστασης των 8.714 μονάδων. Ενδεχόμενη ανοδική διάσπαση θα κληθεί να δοκιμάσει την Bullish Resistance trend Line ( κόκκινη γραμμή), στα επίπεδα των 8.900 μονάδων. Είναι προφανές ότι οι σημαντικές αυτές αντιστάσεις έχουν διττό νόημα στην παρούσα φάση. Πρώτον ένα διασπαστούν ανοδικά ο δείκτης σηματωρός θα σηματοδοτήσει εκ νέου την συνέχεια της πολυετούς Bull Market. Εάν αποτύχει, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει ισχυρό sell off
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ (ΙΙ):  DOW JONES  TRANSPOTATION INDEX USA ( DAILY CHART)


Από την άλλη πλευρά,  παρατηρώντας το διάγραμμα (ΙΙΙ),  στο οποίο απεικονίζεται το ΕΤF- EEM, των αναδυόμενων αγορών, παρατηρούμε ότι,  παρότι την άνευρη βραχυπρόθεσμη ανοδική αντίδραση από το κομβικό σημείο που διέρχεται η ανερχόμενη γραμμή τάσης ( Bullish Resistance Trend Line E- 39,68 δολ), δεν έχει καταφέρει να ανακόψει την μεσοπρόθεσμη πτώση.  Το ΕΤF κινείται κάτω από των ΜΑ 200 περιόδων και με την μεσοπρόθεσμη τάση να είναι ισχυρά πτωτική, αναμένεται να δοκιμάσει εκ νέου την στήριξη στα 39,68 δολάρια. Ως εκ τούτου, διαφαίνεται ότι τα επενδυτικά κεφάλαια συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τις αναδυόμενες αγορές.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ (ΙΙΙ) ΕΕΜ ISHARES MSCIE EMERGING MARKETS NYSE+BATS ( DAILY CHART)

Τέλος,  παρατηρώντας το ETF -TLT που αντικατοπτρίζει τα ομόλογα πάνω από 20 έτη, διαπιστώνουμε βραχυπρόθεσμα μια έντονη πτώση, η οποία συσχετίζεται αρμονικά με την βραχυπρόθεσμη άνοδο των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών. Όπως βλέπουμε και στο διάγραμμα απόδοσης (Ι) του μοντέλου ΑΝΕΜΟ, η πτώση των τιμών επιφέρουν άνοδο του yield. Ως εκ τούτου,  μπορούμε να υποθέσουμε ότι από την μια τα κεφάλαια αυτά στραφήκαν στις μετοχές μαζί με την ροή που παρατηρούμε από τις αναδυόμενες αγορές, δεδομένου την σταθερή ενίσχυση του δολαρίου, και από την άλλη προεξοφλείται σταδιακά η επικείμενη επιτοκιακή αύξηση από την FED. Συμπερασματικά,  συνεχίζουμε να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτική για την συνέχεια, καθώς αυτές οι ανοδικές βραχυπρόθεσμες εξάρσεις ενδέχεται να  αποδειχτούν Bull Trap, στο Εγγυς Μέλλον.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ (ΙV) TLT ISHARES BARCLAYS 20+YEAR TREASURY BOND FUND NYSE

BΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ 
Investment Broker / Derivatives Trader
MBA Finance
Certified Technical Quantitative Analyst 
PLEASE FEEL FREE AND CONTACT ME ANY TIME  IF YOU WONT INVESTMENT COOPERATION
Αυτό το προϊόν δεν προτρέπει για αγορά ή πώληση, αλλά περισσότερο είναι ένας οδηγός που χρησιμοποιεί τεχνικές μεθόδους α-νάλυσης και παρουσιάζει αναφορές ως προς την πιθανότερη κατεύθυνση μίας χρηματιστηριακής αγοράς ή ενός παραγώγου της. Αυτές οι πληροφορίες πρέπει να χρησιμοποιούνται από επενδυτές οι οποίοι είναι γνώστες του ρίσκου που αναλαμβάνουν στις συναλλαγές τους και οι οποίοι έχουν καλή γνώση της συμπεριφοράς των χρηματιστηριακών αγορών και των κινδύνων που ενέχονται στις χρηματιστηριακές επενδύσεις. O Τεχνικός αναλυτής δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια προκύψει από τη χρήση αυτού του προϊόντος ή του περιεχομένου του. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή κατά οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένου του φωτοαντιγράφου, του εκτυπωμένου εγγράφου ή προώθησής του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Trading in general is very risky and is not suited for everyone. There is always a chance of losing some or all of your initial investment/deposit, so do not invest money you can afford to lose. Before deciding to invest in financial markets or margin trading, you should carefully consider your investment objectives, level of experience and risk appetite. You are strongly advised to carry out your independent research before making any trading decisions. All the analysis, reports, trade set-ups posted on this site are only for education and information and do not constitute an investment advice or recommendation to open or close positions on international financial markets. The author is not responsible for any loss 
.....Tο άρθρο   δημοσιεύτηκε και στην  εβδομαδιαία εφημερίδα FINANCE & MARKET VOICE στις 30/10/2014...

Σχόλια

ΔΕΚΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ BLOG

ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ....

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Αντίφαση – Αντιφάσεις - Αντιφατικότητα

O αφελληνισμός των Ελλήνων ( Τι απέγινε το περοβόλι?)

Ασκήσεις ισορροπιών

GREEK MARKET FTSE ASE LARGE CAP 25

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΚΡΑΤΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ!

Disclaimer:

Information, opinions and analysis contained herein are based on sources believed to be reliable, but no representation, expressed or implied, is made as to its accuracy, completeness or correctness. The opinions contained herein reflect our current judgment and are subject to change without notice. We accept no liability for any losses arising from an investor’s reliance on or use of this report. This report is for information purposes only, and is neither a solicitation to buy nor an offer to sell securities.