ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!!

Διανύοντας τον έκτο χρόνο από τη βαριά οικονομική κρίση του 2008, η παγκόσμια οικονομία εξακολουθεί να παρουσιάζει αδυναμίες, καθώς πολλές χώρες αδυνατούν να 
αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κρίσης. Από την μια το  υψηλό επίπεδο του ιδιωτικού και δημοσίου χρέους αλλά και η αδυναμία μιας δυναμικής αντιμετώπισης στο θέμα της  ανεργίας, και από την άλλη, οι γεωπολιτικές εντάσεις σε χώρες όπως την  Ουκρανία, Μέση Ανατολή  και Ασία, μπορούν  εν δυνάμει να προκαλέσουν αναταράξεις στις χρηματαγορές, οι οποίες ενδεχομένως να έχουν  καταστροφικές συνέπειες στις τιμές των πρώτων υλών. Τελευταία προστέθηκε στο πάζλ της εν δυνάμει προκύψασας αστάθειας και ο τρομερός ιός Ebola, που σε περίπτωση εξάπλωσης, θα κλονισει σημαντικά την παγκόσμια οικονομία.   Παράλληλα,  η μέχρι τώρα εφαρμοζόμενη νομισματική πολιτική των μεγάλων κεντρικών τραπεζών στις βιομηχανικές χώρες που βασιζόταν στην  χαλαρή νομισματική πολιτική, με αιχμή και οδηγό τις  ΗΠΑ μέχρι πρόσφατα, αλλάζει καθώς πλέον σταδιακά εγκαταλείπεται  από αυτές σε αντίθεση με τον  επικεφαλή της ΕΚΤ Mario Draghi, που προετοιμάζει το έδαφος για την αγορά τιτλοποιημένων δανείων χαμηλής φερεγγυότητας από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Η χρήση αυτών των εργαλείων από μόνη της δεν πρόκειται να  βοηθήσει, εφόσον  οι κυβερνήσεις δεν κινηθούν πιο αποφασιστικά και με μεγαλύτερη έμφαση σε διαρθρωτικές αλλαγές στην παραγωγή και στην αγορά εργασίας, σε μια βιώσιμη δημοσιονομική πολιτική αλλά και σε μεγαλύτερες δημόσιες επενδύσεις στις υποδομές. Στο διάγραμμα απόδοσης του πρώιμου μέσο-μακροπρόθεσμου χρονικού ορίζοντα, καταγράφεται η παραπάνω κατάσταση χαρακτηριστικά, καθώς τα εμπορεύματα παρουσιάζουν ισχυρή αρνητική παρέμβαση (-9,84%) με κυρίαρχη αρνητική να εντοπίζεται στο πετρέλαιο που καταγράφει πτώση  (-14,45%).

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ (1): ΠΡΩΙΜΟΣ ΜΕΣΟ-ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΣ ΧΡΟΝΙΚΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ

Επιπλέον, στον εβδομαδιαίο διάγραμμα δείκτη εμπορευμάτων, παρατηρούμε ότι δοκιμάζει την στήριξη του Bullish Trend Line, στα επίπεδα των 280 μονάδων. Η μακροπρόθεσμη τάση είναι πτωτική, ενώ η τελευταία μεσοπρόθεσμη αρνητική αλλαγή που σημειώθηκε στο σημείο των 313 μονάδων, που διέρχεται η  Bearish Trend Line, δείχνει ταυτόχρονα και  με τους  ταλαντωτές τάσης (ιστόγραμμα MACD), ότι οι πιθανότερες  πτωτικού break  είναι μεγάλες, ανοίγοντας το δρόμο για τα επίπεδα των 247 μονάδων.
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ (2): ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΕΙΚΤΗ CRB (ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ)

 Η κίνηση αυτή στα εμπορεύματα,  αντικατοπτρίζει την συννεφιά στην παγκόσμια οικονομία. Η δε κίνηση  του χαλκού, που ως γνωστόν είναι ένα μέταλλο που κατά κόρον χρησιμοποιείται στην παραγωγική διαδικασία, είναι ενδεικτική της κατάστασης. Το εν λόγω μέταλλο, όπως μπορείτε να δείτε στο  εβδομαδιαίο διάγραμμα (3), καταγράφει μια μεγάλη μακροπρόθεσμη πτώση από τα επίπεδα των 4,65 δολ, βρισκόμενο στα επίπεδα των 3 δολ, όπου μετράται το 50% Fibonacci Retracement της ανοδικής διαδρομής που πραγματοποίησε από τα χαμηλά των 1,25 δολ του 2009 και της κορυφής στα 4.65 δολ. του 2012. η ` Η δύναμη της πτωτικής τάσης, καθώς και η εικόνα των ταλαντωτών, προϊδεάζουν για το ενδεχόμενο του δείκτη να τεστάρει τα χαμηλότερα επίπεδα των 2.54 δολ (61,8% Fibonacci Retracement). Εάν χαθεί και αυτό το επίπεδο, θα ανοίξει το δρόμο για το προηγούμενο χαμηλό των 1,25, σημείο που θα βρει στο 100% κάλυψη της προηγούμενης ανοδικής τάσης και  της μακροπρόθεσμης δυναμικής στήριξη.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ(3) EΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ XAΛΚΟΥ

Παρόμοια τεχνική εικόνα παρουσιάζει και η ζάχαρη, αφού πέραν των πρόσχερων τεχνικών αναλαμπών παραμένει κοντά στα προηγούμενά χαμηλά.


ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ(4) EΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΖΑΧΑΡΗΣ
Επιπλέον το sell of που εχει προηγηθεί στο σιτάρι μεσο- μακροπροθέσμα είναι ισχυρότατο, καθώς καταγράφει απώλειες της τάξεως του 50%. Ο εν λόγω δείκτης εχει βρει προσωρινά ισχυρό support στα πολυετή χαμηλά του 2010. Όπως μπορείτε να δείτε στο διάγραμμα (5), το Ichimoku cloud, ενισχύει την πτωτική τάση ως προς την προοπτική της.
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ(5) EΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΣΙΤΑΡΙΟΥΤαυτόχρονα,  όπως διακρίνουμε στον μεσο-μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, το δολάριο αναρριχήθηκε σε υψηλά τεσσάρων ετών (και 12η ανοδική εβδομάδα), σε σχέση με τα  άλλα σημαντικά νομίσματα αυτό το μήνα,  καθώς η Ομοσπονδιακή τράπεζα πλησιάζει στο να αυξήσει τα επιτόκια. Η ενδυνάμωση αυτή του δολαρίου, προκάλεσε  τη χειρότερο απόδοση μήνα στο χρυσό για περισσότερο από ένα χρόνο. 
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ (6) ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ $USD US DOLLAR INDEX

Η υφιστάμενη ανοδική διαδρομή του δολαρίου τεχνικά στατιστικά, είναι μια από τις καλύτερες ανοδικές περιόδους. Η πιθανότητα του σταθμισμένου δείκτης $USD, μετά το ανοδικό Break Out στα επίπεδα των 84.96 μονάδων, αναμένετε να πραγματοποιήσει μεσο-βραχυπρόθεσμα καθοδικό Retest του επιπέδου των 84.96, (βραχυπρόθεσμα έχει ακραίες τιμές - Overbought),  πριν συνεχίσει για τα επίπεδα των 90 μονάδων.  Το ICHIMOKU Systems, δείχνει ότι η άνοδος έχει ακόμα δρόμο.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ (7): ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΔΟΛΑΡΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Στους βασικούς  χρηματιστηριακούς  δείκτες έχουν εμφανιστεί πολλά ανησυχητικά σημάδια,  ενώ κρίσιμα μακροπρόθεσμα επίπεδα στήριξης βρίσκονται υπό απειλή. Στην  προγενέστερη αδυναμία  στην κίνηση των δεικτών ανέδειξε το πρώτο αρνητικό στοιχείο. Αξίζει να επισημανθεί ότι  στον κυρίαρχο δείκτη S&P500, στην πρόσφατη πτώση του στις 1.918 μονάδες, το ποσοστό των μετοχών που   βρεθήκαν  σε νέα χαμηλά 52 εβδομάδων μετρήθηκαν  υψηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο του 2013. Είναι προφανές μέσο - βραχυπρόθεσμα  ο S&P500, έχει μπει σε επικίνδυνα πεδία, καθώς πέραν των παραπάνω στοιχείων και την αύξησης της μεταβλητότητας, έχει πραγματοποιήσει καθοδικό Cross Over στον ΜΑ 10 μηνών με ενδεχόμενο κλείσμο κάτω από αυτόν , να αλλάζει στον δείκτη ο πολυετής χρόνο-κύκλος, αφού θα αποτελέσει αλλαγής πολικότητας για  πρώτη φορά από το Μάιο του 2012. Στο παρακάτω διάγραμμα παρατηρούμε ότι,  οι μικροεπενδυτές βρίσκονται με Full χρήση  Margin. Ως εκ τούτου,  συνάγεται ότι κατέχουν στην παρούσα φάση χαμηλά επίπεδα ρευστότητας.  Είναι προφανές από τα αντίστοιχα ιστορικά κομβικά σημεία που βρέθηκε η παρακάτω συσχέτιση, το τι επακολούθησε.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ (8): ΣΧΕΣΗ S&P 500 ME THN ΧΡΗΣΗ RETAIL MARGINΠαράλληλα,  όπως βλέπουμε στο διάγραμμα απόδοσης , οι απώλειες του DAX (-6,17%), στον μέσο-μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, προειδοποιεί ότι,  οι short αποκτούν μια δυναμική, έναντι των long. Τέλος οι σημαντικές ενδείξεις που παρουσιάζει ο  δείκτης, της  Merrill Lynch που δημοσιεύεται μηνιαίως και αφορά τις τοποθετήσεις των fund managers, στο διάγραμμα (9), επιβεβαιώνει τις παραπάνω μεταβολές από μια άλλη οπτική γωνία, αφού ταυτόχρονα με την μείωση των ποσοστών, ο δείκτης MSCI, πραγματοποιεί καθοδικό Break στην μακροπρόθεσμη στατική γραμμή τάσης (Bullish Trend line).
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ (9) MSCI WORL INDEX  ( MERRILL LYNCH FUND MANAGER’S)Συμπερασματικά, εστιάζουμε  στον μέσο-μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα και στις τεχνικές ενδείξεις που παρουσιάζει ο "παγκόσμιος- υπό την τεχνική έννοια του κυρίαρχου δείκτη " χρηματιστηριακός δείκτης S&P 500. Διαπιστώνουμε ότι,  παράλληλα με την αυξημένη μεταβλητότητα σχηματίζει Triangle Breathing πτωτικό μέσο μακροπρόθεσμο σχηματισμό. Τα απότομα μαζέματα από τα πρώτα χαμηλά του τριγώνου  στις 1.918 θα αναμέναμε να σχηματίζει στην εξέλιξη του παραπάνω μέσο-μακροπρόθεσμου χρονικού ορίζοντα, συνεχώς χαμηλότερα χαμηλά.  Στο παρακάτω διάγραμμα υπάρχουν μερικές μετρήσεις σχετικά με τον S&P 500, που αξίζει να ληφθούν υπόψη. 

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ (10) :  S&P 500 WITH CRITICAL INDEX

BΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ 
Investment Broker / Derivatives Trader
MBA Finance

Certified Technical Quantitative Analyst PLEASE FEEL FREE AND CONTACT ME ANY TIME  IF YOU WONT INVESTMENT COOPERATION


Αυτό το προϊόν δεν προτρέπει για αγορά ή πώληση, αλλά περισσότερο είναι ένας οδηγός που χρησιμοποιεί τεχνικές μεθόδους α-νάλυσης και παρουσιάζει αναφορές ως προς την πιθανότερη κατεύθυνση μίας χρηματιστηριακής αγοράς ή ενός παραγώγου της. Αυτές οι πληροφορίες πρέπει να χρησιμοποιούνται από επενδυτές οι οποίοι είναι γνώστες του ρίσκου που αναλαμβάνουν στις συναλλαγές τους και οι οποίοι έχουν καλή γνώση της συμπεριφοράς των χρηματιστηριακών αγορών και των κινδύνων που ενέχονται στις χρηματιστηριακές επενδύσεις. O Τεχνικός αναλυτής δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια προκύψει από τη χρήση αυτού του προϊόντος ή του περιεχομένου του. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή κατά οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένου του φωτοαντιγράφου, του εκτυπωμένου εγγράφου ή προώθησής του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Trading in general is very risky and is not suited for everyone. There is always a chance of losing some or all of your initial investment/deposit, so do not invest money you can afford to lose. Before deciding to invest in financial markets or margin trading, you should carefully consider your investment objectives, level of experience and risk appetite. You are strongly advised to carry out your independent research before making any trading decisions. All the analysis, reports, trade set-ups posted on this site are only for education and information and do not constitute an investment advice or recommendation to open or close positions on international financial markets. The author is not responsible for any loss 
.....Tο άρθρο   δημοσιεύτηκε και στην  εβδομαδιαία εφημερίδα FINANCE & MARKET VOICE στις 9/10/2014.....
Σχόλια

ΔΕΚΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ BLOG

ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ....

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Αντίφαση – Αντιφάσεις - Αντιφατικότητα

O αφελληνισμός των Ελλήνων ( Τι απέγινε το περοβόλι?)

Ασκήσεις ισορροπιών

GREEK MARKET FTSE ASE LARGE CAP 25

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΚΡΑΤΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ!

Disclaimer:

Information, opinions and analysis contained herein are based on sources believed to be reliable, but no representation, expressed or implied, is made as to its accuracy, completeness or correctness. The opinions contained herein reflect our current judgment and are subject to change without notice. We accept no liability for any losses arising from an investor’s reliance on or use of this report. This report is for information purposes only, and is neither a solicitation to buy nor an offer to sell securities.