ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΠΟΛΥΕΤΗΣ BULL MARKET!

Στο διάγραμμα απόδοσης ( διάγραμμα 1) του πρώιμου μέσο-μακροπρόθεσμου χρονικού ορίζοντα ( 50 Time Series), διαπιστώνουμε  πλάγια τάση στις κυριότερες χρηματιστηριακές αγορές.  Βρισκόμαστε στον έκτο χρόνο της πολυετούς Bull Market και  το υφιστάμενο ανοδικό μακροπρόθεσμο trend συνεχίζει παραμένει αλώβητο. Τον βασικό παράγοντα της  διατήρησης  της υφιστάμενης ανοδικής πορείας των ώριμων χρηματιστηριακών αγορών, μπορεί κανείς να επισημάνει την πορεία και  προοπτική που διαμορφώνει η οικονομία των ΗΠΑ, καθώς στις τάξεις του παγκόσμιου οικονομικού  γίγνεσθαι,  η οικονομία των ΗΠΑ,  έχει δεσπόζουσα θέση. Ως εκ τούτου,  επηρεάζει σημαντικά  τις παγκόσμιες οικονομικές καταστάσεις.
Η οικονομία των ΗΠΑ παρουσιάζει μέχρι στιγμής  την καλύτερη ανάπτυξη  στο τομέα της  απασχόλησης των τελευταίων δεκαετιών. Από τον Φεβρουάριο, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 200.000 θέσεις εργασίας σε 12 συνεχόμενους μήνες. Αυτό δεν έχει συμβεί εδώ και  30 χρόνια. Θα πρέπει να ανατρέξουμε  στο 1985 για να βρούμε ένα παρόμοιο σερί. Το 2014,  ήταν χρονιά για την οικονομία των ΗΠΑ, καθώς σημείωσε  ρεκόρ σε νέες θέσεις εργασίας. Τον Νοέμβριο του 2014, η οικονομία πρόσθεσε 423.000 θέσεις εργασίας, τις περισσότερες από το 2012. Πίσω στο 2010, η μηνιαία αύξηση των θέσεων εργασίας είχε φτάσει τις 500.000. Αλλά αυτό ήταν συνέχεια από  τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα καθαρών ζημιών. Για ολόκληρο το έτος 2014, η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε 2.650.000 θέσεις εργασίας. Αυτή ήταν και η καλύτερη επίδοση από το 1999, όταν έφτασε τις 3.200.000 θέσεις εργασίας.
Η κορύφωση του 14 έτους οικονομικού κύκλου κατά το έτος 1999 ( με τις εταιρίες ιντερνέτ), η οικονομία των ΗΠΑ είχε αύξηση  6,4% στο ΑΕΠ και η οποία ήταν η  τέταρτη συνεχόμενη χρονιά  κατά την οποία  κατέγραφε αύξηση + 6%!  Οι bearish σχολιαστές της εν λόγω εποχής,  τόνιζαν ότι η υπερθέρμανση της οικονομίας προερχόταν από  την τεχνολογική φούσκα των εταιρειών dot com, και κατ΄επέκταση,  οι θέσεις εργασίας, βάσει της εν λόγω σκέψης ήταν σε μεγάλο βαθμό <<φούσκες>>. 
Εν έτει 2015, η αμερικανική οικονομία βρίσκεται στον έβδομο χρόνο μετά την οικονομική κρίση του 2007 και μόλις τα τελευταία δυο χρόνια έχουμε δει το GDP των ΗΠΑ,  να κινείται πάνω από το 4%. Τα παρατεταμένα χαμηλά επιτόκια στις ΗΠΑ, αποτελούν ένα δομικό πρόβλημα, καθώς συντελούν  στην κυοφορούμενη <<φούσκα>> , του πετρελαϊκού σχιστόλιθου, καθώς εκτιμάται ότι  η έκρηξη της εν λόγω παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στην Αμερική,  προήλθε κυρίως από τα χαμηλά επιτόκια ( διάγραμμα  πετρελαίου 2). Είναι προφανές ότι, η αναζήτηση μεγαλύτερων αποδόσεων από τους επενδυτές,  έχει στρέψει  ροές δισεκατομμυρίων σε ομόλογα υψηλής απόδοσης των εταιρειών πετρελαίου. Σήμερα, η αγορά του πετρελαίου παρουσιάζει  υπερπροσφορά κατά τουλάχιστον 1.000.000 βαρέλια την ημέρα. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε εκτιμήσεις που κάνουν λόγω ότι τουλάχιστον  100.000 θέσεις εργασίας στην αγορά πετρελαίου θα χαθούν τόσο στην τρέχουσα χρονιά όσο στο επόμενο χρόνο. Να σημειωθεί, ότι δεν είμαστε πολύ μακριά από επικείμενη αύξηση των επιτοκίων και νομοτελειακά θα έχουμε την εκτόνωση αυτής της στρεβλότητας στις ΗΠΑ, επηρεάζοντας και το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, αναλόγως.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ (1) : ΠΡΩΙΜΟΣ ΜΕΣΟ-ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΣ ΧΡΟΝΙΚΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ  ( 50 TIME SERIES)

Σημείο βραχυπρόθεσμης αρνητικής αλλαγής σημείωσε ο δείκτης ( $WTIC), στα επίπεδα των 62.58 δολαρίων.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ (2) : HMEΡΗΣΙΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Στο διάγραμμα (3), ο δείκτης  S&P 500 σε σχέση με τον δείκτη Composite Beta, παρουσιάζει απόκλιση, προϊδεάζοντας για επικείμενη αντιστροφή της υφιστάμενη  κατάστασης στο trend.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ (3) S&P 500

Στο διάγραμμα 4, παρατηρούμε ότι ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης Hang Seng, σημείωσε μέσο-βραχυπρόθεσμο σημείο αρνητικής αλλαγής στα επίπεδα των 28.6κ . Αναμένεται σε πρώτη φάση η κίνηση να εξελιχθεί προς τα επίπεδα των 26.831 μονάδων ( 38.2% Fibonacci Retracment ). Σημαντικά επίπεδα στήριξης εντοπίζονται στις 26.522 ( 50.00% ) και 25672 μονάδες ( 61.8%). H Κίνα μείωσε τα επιτόκια για 3η φορά μέσα σε 6 μήνες. Συγκεκριμένα,  η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) μείωσε το ετήσιο επιτόκιο δανεισμού ενός χρόνου κατά 25 μονάδες βάσης στο 5,1% από 5,35% για τη στήριξη της εξασθενισμένης οικονομίας

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ (4): ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ HANG SENGΣχόλια

ΔΕΚΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ BLOG

ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ....

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Αντίφαση – Αντιφάσεις - Αντιφατικότητα

O αφελληνισμός των Ελλήνων ( Τι απέγινε το περοβόλι?)

Ασκήσεις ισορροπιών

GREEK MARKET FTSE ASE LARGE CAP 25

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΚΡΑΤΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ!

Disclaimer:

Information, opinions and analysis contained herein are based on sources believed to be reliable, but no representation, expressed or implied, is made as to its accuracy, completeness or correctness. The opinions contained herein reflect our current judgment and are subject to change without notice. We accept no liability for any losses arising from an investor’s reliance on or use of this report. This report is for information purposes only, and is neither a solicitation to buy nor an offer to sell securities.