Αποκλίνουσα τακτική…

O εκτροχιασμός που συντελέστηκε στην ελληνική οικονομία κατά την περίοδο 2006-2009, προήλθε από την ραγδαία αύξηση των δημόσιων δαπανών και όχι των εσόδων, που παρέμειναν σταθερά την εν λόγω περίοδο. Κατά την περίοδο των μνημονίων την εποχή της αποφράδας οικονομικής και όχι μόνο κρίσης από το 2009 έως τώρα, η επιλογή των αλόγιστων φόρων ( άμεσων και έμμεσων ) αποτελούν το βασικό άξονα αντιμετώπισης της κρίσης. Με άλλα λόγια εστιάζουν την βασική στρατηγική στα έσοδα και όχι στον περιορισμό των δαπανών.

Υπερβολικό βάρος στους φόρους που έχουν όχι μόνο κουράσει αλλά και λειτουργούν πλέον αντίθετα στην στρατηγική που έχει επιβληθεί. Δεν υπάρχει καμία οριακή χρησιμότητα σε οποιαδήποτε αύξηση φόρων που επιβάλλεται ανελλιπώς . Είναι προφανές ότι η εν λόγω στρατηγική εμπεριέχει ιδεοληψίες και μεγάλη δόση " ανεπάρκειας".......και μη αποδοχή του μοντέλου της ελεύθερης αγοράς και του υγειούς ανταγωνισμού.

Ως εκ τούτου, δεν είμαστε πολύ μακριά από το break even point της κοινωνικής ισορροπίας ή με άλλα λόγια της στιγμής που οι μάσκες θα πέσουν ένθεν και ένθεν και θα πρέπει νομοτελειακά το πολιτικό προσωπικό και η κοινωνία να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, έτσι ώστε να αποφευχθεί το χάος…

Βέβαια πάντα υπάρχει η πιθανότητα να επαληθευτεί το δυσμενές σενάριο…. αυτό της μαζικής αυτοκτονίας…

Και όπως έλεγε ο Άγγλος συγγραφέας Τζ.Ρ. Τόλκιεν: "Το μόνο που πρέπει να αποφασίσουμε είναι τι θα κάνουμε με το χρόνο που μας έχει δοθεί".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

GREEK MARKET _ FTSE ASE LARGE CAP 25_DAILY TIME FRAME WITH ADVANCED GET SYSTEM

THE YEAR SO FAR !

Τεχνικό σχόλιο για τον βασικό δείκτη της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς ( Finday, 5, 2018 )