Αποκλίνουσα τακτική…

O εκτροχιασμός που συντελέστηκε στην ελληνική οικονομία κατά την περίοδο 2006-2009, προήλθε από την ραγδαία αύξηση των δημόσιων δαπανών και όχι των εσόδων, που παρέμειναν σταθερά την εν λόγω περίοδο. Κατά την περίοδο των μνημονίων την εποχή της αποφράδας οικονομικής και όχι μόνο κρίσης από το 2009 έως τώρα, η επιλογή των αλόγιστων φόρων ( άμεσων και έμμεσων ) αποτελούν το βασικό άξονα αντιμετώπισης της κρίσης. Με άλλα λόγια εστιάζουν την βασική στρατηγική στα έσοδα και όχι στον περιορισμό των δαπανών.

Υπερβολικό βάρος στους φόρους που έχουν όχι μόνο κουράσει αλλά και λειτουργούν πλέον αντίθετα στην στρατηγική που έχει επιβληθεί. Δεν υπάρχει καμία οριακή χρησιμότητα σε οποιαδήποτε αύξηση φόρων που επιβάλλεται ανελλιπώς . Είναι προφανές ότι η εν λόγω στρατηγική εμπεριέχει ιδεοληψίες και μεγάλη δόση " ανεπάρκειας".......και μη αποδοχή του μοντέλου της ελεύθερης αγοράς και του υγειούς ανταγωνισμού.

Ως εκ τούτου, δεν είμαστε πολύ μακριά από το break even point της κοινωνικής ισορροπίας ή με άλλα λόγια της στιγμής που οι μάσκες θα πέσουν ένθεν και ένθεν και θα πρέπει νομοτελειακά το πολιτικό προσωπικό και η κοινωνία να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, έτσι ώστε να αποφευχθεί το χάος…

Βέβαια πάντα υπάρχει η πιθανότητα να επαληθευτεί το δυσμενές σενάριο…. αυτό της μαζικής αυτοκτονίας…

Και όπως έλεγε ο Άγγλος συγγραφέας Τζ.Ρ. Τόλκιεν: "Το μόνο που πρέπει να αποφασίσουμε είναι τι θα κάνουμε με το χρόνο που μας έχει δοθεί".

Σχόλια

ΔΕΚΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ BLOG

ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ....

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Αντίφαση – Αντιφάσεις - Αντιφατικότητα

O αφελληνισμός των Ελλήνων ( Τι απέγινε το περοβόλι?)

Ασκήσεις ισορροπιών

GREEK MARKET FTSE ASE LARGE CAP 25

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΚΡΑΤΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ!

Disclaimer:

Information, opinions and analysis contained herein are based on sources believed to be reliable, but no representation, expressed or implied, is made as to its accuracy, completeness or correctness. The opinions contained herein reflect our current judgment and are subject to change without notice. We accept no liability for any losses arising from an investor’s reliance on or use of this report. This report is for information purposes only, and is neither a solicitation to buy nor an offer to sell securities.