Το τραπεζικό πρόβλημα στην Ευρώπη διευρύνεται με τον ευρωπαϊκό τραπεζικό δείκτη να ετοιμάζεται για break, γεγονός που θα τον οδηγήσει κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 70 μονάδων. Στην Ιταλία η Monte Dei Paschi εμφανίζεται έντονα ευμετάβλητη στον απόηχο της διάψευσης φημών ότι θα υλοποιήσει ΑΜ, καθώς όπως είναι πλέον ευρέως γνωστό η Ιταλική οικονομία και ο τραπεζικός της κλάδος, βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα.... 
Το ερώτημα που απασχολεί τις τάξεις των επενδυτών, είναι από τι μπορεί να κινδυνεύουν οι αγορές!!! - Από τα NPLs των Ιταλικών και ελληνικών τραπεζών ή από τα παράγωγα της Deutsche bank; !!! Οι απαντήσεις θα δοθούν σύντομα, καθώς η νομοτέλεια των πραγμάτων θα επιφέρει τις ανάλογες επιπτώσεις και κατ΄ επέκταση λύσεις που θα δοθούν ή δεν θα δοθούν ρεαλιστικά.. Ως εκ τούτου ο Renzi δε θέλει να γίνει η Ιταλία μια νέα Ελλάδα, αφού τα μεγέθη τόσο της Ιταλικής οικονομίας όσο και των προβληματικών δανείων στις Ιταλικές τράπεζες, δεν έχουν καμία σχέση με της Ελλάδας, καθώς είναι πολύ μεγαλύτερα. 
Ως εκ τούτου, τόσο το Γερμανικό επιτελείο, όσο και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών δεν μπορούν να επιβάλουν ότι επέβαλλαν στην Ελλάδα και ούτε να σφυρίξουν αδιάφορα…..Είναι προφανές ότι το κωμικοτραγικό bail in που από το 2016 ισχύει στις χώρες της ευρωζώνης αλλά και τα bail out πλέον καθίστανται προβληματικά αναφορικά με την αρχιτεκτονική της ευρωζώνης και του νομισματικού μηχανισμού της ΕΚΤ. Είναι αυτονόητο ότι είναι εξαιρετικά δυσκολο να γενικευθούν και να αντιμετωπίσουν μεγέθη όπως της Ιταλίας , Γαλλίας, αλλά και της Γερμανίας ( βλέπε ενδεχόμενο πιθανό πρόβλημα από το leverage στην Deutsche bank). 

Είναι προφανές ότι οι πολιτικοί θα την πληρώσουν άσχημα απο το εκλογικό σώμα στην συνεχεια δεδομένου ότι ο τραπεζικός τομέας της ΕΕ είναι υπερτριπλάσιος του ΑΕΠ της ΕΕ και εάν χαθεί ο έλεγχος στην ήδη κλονισμένη τραπεζική πίστη , θα έχει ως αποτέλεσμα να κάνουν φτερά, κάτι τρις καταθέσεων της ευρωζώνης μίνιμουμ….

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

GREEK MARKET _ FTSE ASE LARGE CAP 25_DAILY TIME FRAME WITH ADVANCED GET SYSTEM

THE YEAR SO FAR !

Τεχνικό σχόλιο για τον βασικό δείκτη της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς ( Finday, 5, 2018 )