Τεχνικό σχόλιο για τον βασικό δείκτη της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς ( Finday, 5, 2018 )

Greek Market _ FTSE ASE LARGE CAP 25 , Daily Time Frame 
Στο επισυναπτόμενο τεχνικό διάγραμμα του εν λόγω δείκτη, παρατηρούμε ότι πλησιάζει το μακροπρόθεσμο Bearish Trend Line ( Μπορντώ στατική γραμμή τάσης), η οποία διέρχεται στα επίπεδα των 2155 με 2160 μονάδων. Ως εκ τούτου, όσο πλησιάζει στα εν λόγω επίπεδα ο δείκτης εισέρχεται στην μακροπρόθεσμη δυναμική αντίσταση και θα βλέπουμε συνεχώς ρευστοποιήσεις και bull backs ( οι αρνητικές αποκλίσεις ταλαντωτών που δείχνουν τον εσωτερικό παλμό, επιβεβαιώνουν την εν λόγω σκέψη) . Ωστόσο, η τάση που έχει δημιουργηθεί από τον πυθμένα των 1.830 μονάδων είναι ισχυρή τόσο στους κοντινούς χρονικούς ορίζοντες ( 8,15 και 30), όσο και στον μέσο-μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα. Το βραχυπρόθεσμο momentum είναι επίσης ισχυρό και συνεπικουρεί στην ανοδική διάσπαση της αντίστασης

Η αναμενόμενη ανοδική διάσπαση και διαφύγει από τα εν λόγω σημεία θα σηματοδοτήσει δυο σημαντικές αλλαγές. α) θα πυροδοτήσει μακροπρόθεσμο ανοδικό σενάριο , β) τα εν λόγω σημεία θα αποτελέσουν ισχυρό Support .

Ενδεχόμενη  συσσώρευση  του Γενικού Δείκτη μέσα στο εύρος διακύμανσης των 842 με 820 μονάδων  και του εξεταζόμενου δείκτη στα επίεπδα 2150 με 2000 μονάδων θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για μια διάχυση του ενδιαφέροντος και προς τους μικρομεσαίους μετοχικούς τίτλους και τις απαραίτητες συνθήκες για περαιτέρω ανοδο των δεικτών. 
Συμπερασματικά η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, έχει καλυτερεύσει κατά πολύ στην συμπεριφορά και το ανοδικό σενάριο στον τρέχον έτος όχι μόνο έχει πρωτεύων ρόλο, αλλά και δείχνει αρκετά φιλόδοξο .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

GREEK MARKET _ FTSE ASE LARGE CAP 25_DAILY TIME FRAME WITH ADVANCED GET SYSTEM

GREEK MARKET _ GENERAL INDEX

THE YEAR SO FAR !